Ukrayna’da Lise Eğitimi
Yurt dışında lise eğitimi, çocuğunuzun yaşadığımız dünyayı yeniden tanımasına ve ufkunu geliştirmesine, kişisel gelişimini tam anlamıyla tamamlamasına yardımcı olur. Farklı bir kültürü ve yaşam tarzını tanıyarak, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenir.
Günümüzde başarılı iş adamları ve profesyonellerin önemli bir kısmı, lise ve üniversite eğitimini yurt dışında tamamlamış ve bir kaç yabancı dili ana dil düzeyinde konuşan kişilerdir. Yurt dışında eğitim almak, yabancı kültürleri tanımayı da beraberinde getirir. Bu beceri, olaylara geniş bir açıyla bakıp daha hızlı ve verimli
değerlendirme yetisi kazandırır öğrenciye. Kişi, kendi ayaklarının üzerinde durmayı, değişik görüş ve inançlara saygılı olmayı öğrenir. Farklı kültür, inanç ve düşünce tarzına sahip, yeni arkadaşlıklar kurar. Dar bir alanda düşünmez, zengin bir düşünce tarzına sahip olacağı için daha yaratıcı olur.
Yurt dışı lise programları çocuğunuz için unutulmayacak ve onun tüm hayatını değiştirecek bir deneyimdir. Kendisine olan güvenin gelişmesinin yanında, yaşadığı dünyaya ve farklı kültürlere bakış açısı da değişecektir.
Uluslararası lise programları sayesinde çocuğunuz bir dünya vatandaşı olacaktır. Yurt dışında lise eğitimini tamamladıktan sonra istediği ülkede üniversite eğitimi alması kolaylaşacaktır.
Yurt dışında Lise Eğitimi İçin Yabancı Dil Yeterliliği
Liseyi okuyacağınız ülkenin dilini yeterince bilmiyorsanız; yabancı dil hazırlık eğitimi veren bir okul seçebilir veya okumak istediğiniz lisenin istediği yeterliliğe ulaştıracak bir dil okulunu tercih edebilirsiniz. Dil bilginizin yeterliliğini öğrenmek için okulunuzun sizden istediği dil sınavından beklenen dereceye ulaşmış olmanız gerekmektedir. Lise ve üniversitelerle anlaşmalı olan bazı dil okulları öğrencinin bu sınavlara girmeden liseye geçiş yapmasını sağlayacak okulun onayladığı akademik derecedeki dil eğitimini vermektedir.
Lise eğitiminin yurt dışında alınması kararının öncesinde veya hemen sonrasında bir eğitim planı yapılması gerekmektedir; çünkü hangi ülkede, hangi lisede eğitim görüleceği bu kararlara bağlıdır. Eğer Lise eğitiminden sonra Üniversite eğitimini de yurt dışında almayı düşünüyorsanız, üniversite eğitimi almak istediğiniz ülkenin
kabul edeceği lise eğitimini görmeniz hedeflerinizin devamlılığı açısından önemlidir ki, biz ARMAN AKADEMİ olarak böylesi durumlarda lise eğitimini aldığınız ülkede üniversite eğitimini de almanızı tavsiye ederiz.
Yurt dışında lise eğitimi görmek için araştırma yapan bir öğrenci yada veli, danışmanlık hizmeti almak istediği firma ile öğretim dönemi başlamadan 3-4 ay öncesinden görüşüp başvuru işlemlerine başlanması gerekir.
YURT DIŞINDA LİSEDEN MEZUN OLAN GENÇLERE TÜRKİYE’ DE SINAVSIZ ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ İMKANI Türkiye’ de 2013 Ağustos ayında işleme konulan yasa gereği , yurt dışında bir liseden mezun olan öğrenci, Türkiye’ de istediği Üniversiteye girebilmek için Üniversite sınavına girmek zorunda kalmayacak.
Türkiye’ de henüz son bir kaç senedir yurt dışında lise okumanın önemi anlaşılmıştır. Her ne kadar diğer yurt dışı eğitim programlarıyla karşılaştırıldığında yurt dışında lise eğitimi almak isteyen öğrencilerimizin sayısı yok denecek kadar az gibi görünse de bu sayı her geçen yıl artmaktadır.
Yurt dışında Lise Eğitimi;
Çocuğunuzu, Lise Eğitim süresinin tamamı için yurt dışına gönderebileceğiniz gibi, sadece belirli bir süre içinde gönderebilirsiniz.
Yurt dışında lise değişimi ve yurt dışında liseler için danışmanlık hizmetlerimizden faydalanmak isteyen öğrenci ve ailelerimizin, telefonlarımızı aramaları ve mutlaka randevu almaları gerekmektedir. Böylece Yurt dışında lise konusunda uzman danışmanlarımız ile birebir görüşmeniz sağlanacaktır.
YÖK, yurt dışında okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Türkiye’de sınavsız üniversite hakkı verdi. Lise öğretiminin tamamını yurt dışında tamamlayan Türk vatandaşları, Türkiye’de üniversite eğitimden ücretsiz faydalanacaklar.
RESMİ Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 2013-2014 eğitim-öğretim yılında, orta öğretimlerini yurt dışında bitirmeleri şartıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler, üniversiteyi Türkiye’de okumak istediklerinde üniversite sınavına girmeyecek, harç, ‘öğrenci katkı payı’ ödemeyecek.
YABANCI ÖĞRENCİ YASASI
Yüksek öğretim Kurulu (YÖK) bu yasa değişikliğinin, “Yurt dışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar Son Şekli” adı altında yayınladığı yönetmelikle, yabancı öğrenci kabul etmek isteyen üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinin birinci, ikinci öğretimleri ile uzaktan eğitim ve açık öğretim programlarında kontenjan ayrılmasını kararlaştırmıştır.
Üniversiteler, kabul koşullarını kendi belirleyecek. Türkçe yeterliliği, lise akreditasyonu ve not ortalamaları gibi kriterler üniversitelerce belirlenebilecek. Üniversitenin aradığı uygun şartları taşıdığında her isteyen Türk öğrenci istediği bölüme girebilecek. Öğrenciler YÖK onayı ile eğitime başlayacak.
GELECEK HAYALLERİNİZİ BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRELİM!!! ARMAN AKADEMİ…